Teşekkürler Marsel İlhan

Bugünlerde en büyük gurur kaynağımız Marsel İlhan hiç kuşkusuz. Çünkü 70 milyonluk ülkemizden bir Grand Slam'de ikinci tura yükselen bir tenisçi bile çıkaramamamız gerçekten büyük bir ayıptı. İşte bu ayıbı silen adam Marsel İlhan oldu. İlhan, 2-1 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak, Amerika Açık'ta ikinci tura yükseldi ve Türk tenisinin gelecekte daha güzel günler göreceğinin sinyalini verdi. 


Bu noktadan sonra Marsel İlhan ikinci turu geçer ya da geçemez hiç önemli değil. Önemli olan böyle başarılı tenisçilerimizi daha çok gündeme taşımak, onlara destek olmak ve onları her fırsatta onurlandırmaktır. Zaten bunları yaparsak Marsel İlhan gibi birçok tenisçimizin, bugün hayranlıkla izlediğimiz Federer'in, Nadal'ın, Venus ve Serena kardeşlerin olduğu noktalara gelmek için, ellerinden gelen çabayı sonuna kadar göstereceklerine inanıyorum. Ve evet, bir Türk için - hayal gibi gelebilir ama - Wimbledon şampiyonluğu gerçekten hayal olmadığını düşünüyorum. Yeter ki böyle yetenekli tenisçilerimiz biraz daha fazla destek görebilsinler. 


Bir kez daha Marsel İlhan'a bize böyle bir gurur yaşattığı ve Türk tenisinin miladı sayılabilecek bir başarıya imza attığı için teşekkür ediyorum.

0 yorum: