10'u Anıyoruz



TAÇSIZ KRAL METİN OKTAY

TEK AŞKIYDI GALATASARAY

SENİN GİBİ CİMBOMLUYU

UNUTUR MU BU TARAFTAR


Unutmaz. Gerçekten de onun gibi Cimbomluyu bu taraftar yıllar geçse de unutmaz.


Bugün Taçsız Kral Metin Oktay'ın 18.ölüm yıldönümü. Metin Oktay, tam 18 yıl önce bugün, 55 yaşındayken üzücü bir trafik kazasıyla yaşamını yitirmiş ve aramızdan erken ayrılan sayısız efsaneden biri olmuştu. O günden bu yana Galatasaray camiası, Galatasaray taraftarı ve Türk futbolu onu kaybetmenin acısını yüreğinde taşıyor.


Metin Oktay Türk futbolunun mihenk taşlarından biridir. Gerek gösterdiği üstün başarılar ve attığı sayısız golle gerekse sarı-kırmızı renklere olan yürekten bağlılığıyla bugün Türk futbolunun gelişmesi ve popülerleşmesinde en büyük isimlerden biri olmuştur. Metin Oktay, futbolun ne kadar estetik bir spor olduğunu, golün futbola ne kadar yakıştığını ve bir kulübe yürekten bağlanmanın ne büyük bir güç olduğunu, yaşadığı süre zarfında bizlere göstermiştir.


Metin Oktay'ın Türk futbolu için ne kadar özel bir yeri varsa Galatasaray için de o kadar ayrı bir yeri vardır. Hiç kuşkusuz Metin Oktay'ı efsane yapan en önemli etken onun Galatasaray camiası ile olan bağıdır. Metin Oktay her fırsatta dile getirdiği gibi gerçek bir Galatasaraylıdır. Metin Oktay, Galatasaray forması altında her zaman büyük bir özveriyle mücadele etmiş ve bir sporcunun aidiyet duygusunun ne kadar kutsal ve önemli olduğunun canlı kanıtı olmuştur.


Kısacası Metin Oktay Galatasaray için efsane 10 numara, yine Galatasaray ve Türk futbolu için Taçsız Kral, Türk sporu içinse adam gibi adam olmuştur ve bu sıfatları sonuna kadar hak etmektedir. 


Metin Oktay'ı 18.ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle anıyor ve yazımı Galatasaray Spor Kulübünün resmi sitesinde yer alan, Metin Oktay'ın ufak bir anısıyla noktalıyorum :


Galatasaraylılığını, “Sarı-kırmızılı renklere küçükten beri hayrandım. Galatasaray İzmir’e geldiğinde okuldan kaçar, maça giderdim. Bence Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş, köklü bir inançtır. Galatasaray’ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım” sözleriyle ifade eden Metin Oktay, ayrıca 1957 yılında dönemin Fenerbahçe yöneticisi Müslüm Bağcılar’ın dönemin koşullarına göre astronomik olan transfer teklifini “Bizi sevenleri üzmeyelim baba...” cümlesi ile geri çevirmiştir.

0 yorum: