Spordan Anlamayan Spor Medyası

Malum bugünlerde milli heyecanlar yaşıyoruz. Basketbol takımımız Avrupa Şampiyonası'nda ter dökerken, futbol takımımız da Dünya Şampiyonası'na katılma mücadelesi veriyor. İşte böyle bir ortamda güzide spor medyamız enine boyuna futbol ve basketbol takımlarımızı tartışıyor ve ne yazık ki voleybol milli takımımız gözden kaçırılıyor.


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta voleybol milli takımımız Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etti ve ne yazık ki oynadığı üç maçını da kaybederek elendi. İşte bu büyük başarısızlıktan sonra güzide spor medyamızdan, bu başarısızlığın nedenlerini sorgulayan yayınlar yapmasını beklerdim. Ancak bizim - sporu çoğu kez futbola, nadiren de basketbola hapseden - spor yazarlarımız her zamanki gibi yine farklı spor dallarına gözlerini kapayarak umursamaz tavırlarını sürdürdüler.


Açıkçası üzülmemek elde değil. Futbola gelince milli takım, basketbola gelince milli takım ama voleybola gelince tık yok. Dünyada sporu bu kadar dar bir pencereden izleyen ve izleten başka bir medya var mı çok merak ediyorum? Uluslararası bir turnuvadan neden 3 maçımızı kaybederek döndüğümüzü sorgulamak bu kadar mı zor? Emin olun aynı durum futbolda olsaydı 24 saat boyunca ekranda ''Neden kazanamadık?'', ''Nerede yanlış yaptık?'' temalı programlar dönerdi. Gerçekten bu ülkede spor yayıncılığını anlamak çok ama çok zor. Ondan sonra da 70 milyonluk ülkeden niye bu kadar az sporcu çıkıyormuş? Sebebi çok basit değil mi? Bir ülkenin spor adına ahkam kesen kişileri spordan anlamazsa o ülkenin sporda ileri gitmesi, sporcu yetiştirmesi mümkün olabilir mi? Spor medyası dediğin bilinçli olacak. Sporun her dalını takip edip, ülke sınırları içinde spor adına yapılan yanlışları görüp, yaptığı yayınlarla yetkili mercileri bu yanlışların düzeltilmesi konusunda uyaracak. Spor medyası sporun ve sporcunun takipçisi olacak. Bütün bunları yapmayan, her sabah yazı masasına oturup, '' Akşamki maç ne olur? '' sorusuna  cevap arayan yazarlardan kurulu bir spor medyasından hayır gelir mi sorarım size? 


Ülkemizde spor adına tehlike çanları çalıyor. Birileri bu gidişe dur demezse gelecekte bir adet olimpiyat madalyasına bile hasret kalacağız haberiniz olsun...

0 yorum: